Snel-info
Kleurcode:
Oranje
Jets mogen NIET vliegen, anderen wel.
Uiterste voorzichtigheid geboden!
Laatste update: 20/05/2018
Kleurcode informatie

Grasmaaien:

Geen maaibeurten gepland.

Volgende vliegdagen:

  • wo 15 augustus : OLV Hemelvaart
  • do 1 november : Allerheiligen
  • vr 2 november : Allerzielen
Alle extra vliegdagen

Weersituatie op PMF:

24-15-09-29_Dirk_0197.jpg
Jets over Pampa 2009 (archief)

A-10 WarthogDe 19e editie van Jets over Pampa was een enorm succes! Met ruim 3000 bezoekers was dit een van de drukst bezochte Jets over Pampa in jaren. Het prachtige weer op zondag speelde hier een grote rol in. Ook op zaterdag was het, op de buiige middag na, mooi vliegweer.

Er waren een honderdtal piloten van de partij, die samen meer dan 150 prachtige toestellen bij zich hadden. De piloten kwamen zoals altijd voornamelijk uit België, Nederland, Duitsland, Engeland, Frankrijk en Luxemburg. Ook dit jaar waren er piloten uit het verre Zweden. Eén van hen kreeg dit jaar de trofee voor verst komende piloot.

MIG-21

Uiteraard waren er een behoorlijk aantal (snelle) sportjets aanwezig. Daarenboven waren er ook veel prachtige schaal-jets. Het meest opvallende toestel was een tot in de puntjes gepimpte Barbie-Flash (foto) met in de cockpit een Barbie-pop met alle accessoires die Barbie zou kunnen nodig hebben.

 

Eurosport 3DEén van de spectaculairste vluchten werd gemaakt door Ali Machinchy met zijn Eurosport 3D, een toestel met een bestuurbare thrust vector. Zo kan deze jet hoveren (stilhangen), extreme kleine loopings en flat-spins maken, zoals normaal enkel met bepaalde propellorvliegtuigen mogelijk is.

Onze jury had met het mooie weer ogen kort met om de toestellen en de vliegkunsten van de piloten te beoordelen. Uiteindelijk werd Ali Machinchy met zijn A-10 Warthog tot winnaar verkozen (foto bovenaan).
Barbie FlashTot slot willen we als organisatie nog de piloten, de talrijke toeschouwers en  onze hardwerkende medewerkers bedanken die Jets over Pampa 2009 tot dit enome succes hebben gemaakt!

 

 

 

 

Uitgereikte trofeeën & piloten top 5

F-15De lijst met uitgereikte trofeeën en de top 5 van de beste piloten en toestellen vind je terug op deze pagina.

Deze lijst is opgesteld door een jury die op zondagnamiddag tijdens de show de toestellen en de vliegkunsten van de piloten heeft beoordeeld.

 

Foto's & film

De foto's van Jets over Pampa 2009 staan in ons fotoalbum.
Klik hier
om het album te openen.

De film is er ook. Het geheel duurt 25 minuten en is opgesplitst in 3 delen. Maar via de speler hieronder merk je daar normaal niets van! Geniet ervan!

 

 

Airmix.de - Jets over Pampa 2009Er is ook een film gemaakt door de (Duitse) mensen van Airmix.de. De pagina met de film vind je hier, maar je kunt de film ook rechtstreeks downloaden via deze link.