Het knuffelvliegen ging dit jaar door op zondag 13 september 2015.

Ondanks de slechte weersvoorspelling werd het een geslaagde dag. Er viel geen regen, en we brachten 473 knuffels in de lucht.
We danken alle piloten en medewerkers die deze dag mogelijk maakten. En we hopen dat alle bezoekers, en hun knuffels, het een even leuke dag vonden als wij!

De foto's vind je in ons fotoalbum!

Op deze pagina vind je alle info over het evenement.
Geïnteresseerde piloten vinden onderaan een link met info voor deel te nemen. Elke piloot is welkom!


Voor de bezoekers en hun knuffels

Dit jaar organiseren we al voor de negende keer het 'Knuffelvliegen'.

Dit is een familiedag waarop alle kinderen hun knuffeldier of lievelingspop een luchtdoop kunnen laten maken in een echt modelvliegtuig. Vorig jaar hebben we net geen 500 knuffels een luchtdoop kunnen geven. De vliegtuigen kunnen ook loopings maken, maar enkel met toestemming van de kinderen!

Na de landing krijgt de knuffel natuurlijk ook een vliegbrevet als bewijs dat hij gevlogen heeft.

Iedereen is welkom, dus breng gerust je ouders, grootouders, vriendjes,... mee! Er worden strooibriefjes verspreid in de scholen in de buurt maar natuurlijk zijn alle andere kinderen zeker welkom, met hun knuffel uiteraard!

We voorzien randanimatie en een gezellige tent aan ons vliegveld voor een hapje en een drankje. In de loop van de namiddag zullen enkele van onze toestellen ook snoep droppen voor de kinderen. Dit is ook een ideale gelegenheid voor geïnteresseerden om kennis te maken met modelvliegen.

Deze knuffeldag zal doorgaan op zondag 13 september 2015 vanaf 10 uur op het veld van PMF, gelegen op het militair schietveld in Houthalen-Helchteren. De toegang en de vluchten zijn gratis.

We hopen er iets onvergetelijks van te maken, zowel voor de kinderen als de piloten die voor de verandering eens echte passagiers aan boord hebben.

Tot dan!

Routebeschrijving: klik hier

 

Foto's en verslagen van de vorige edities

Je kunt de foto's van de vorige keren bekijken via de volgende links:

We schrijven ook een verslag van elke editie, je kunt die hier lezen (pdf):

Deze verslagen verschenen ook in VML-tijdingen.

 

Voor de piloten

We nodigen ook graag de piloten die de knuffels een luchtdoop willen komen geven. Als je interesse hebt om mee te vliegen, klik dan hier voor meer informatie over hoe je kan inschrijven.