In het weekend van 12 tot en met 14 april 2019 werd de Internationale wedstrijd modelvliegen in de categorie pylon racing georganiseerd in Modena (Italië).

LENTJES Wim F3D Modena 2019 108 LR 1Bram Lentjes en vader Wim Lentjes, beiden lid van de Pampa Modelfighters, hadden zich goed voorbereidt op deze eerste wedstrijd van het vliegseizoen. Dit als voorloper op de wereldkampioenschappen, die zullen plaatvinden in Augustus te Australië. Het was een sterk deelnemersveld met de Europese kampioenen van 2017 en 2018. De Wereldkampioen uit Tsjechië van 2017, was ook een van de favorieten. Een wedstrijd om echt naar uit te kijken.

Vrijdag werden de oefenvluchten gemaakt en uit onze data analyse bleek dat een bepaalde motor met een specifieke uitlaat en propeller de beste combinatie was, om de wedstrijd mee aan te vangen.

Zaterdag moest Bram op het einde van de eerste reeks vliegen en het bleek al snel dat zijn rondetijden goed zaten. Na 9,5 ronden sloeg de motor plots stil en met een korte zweefvlucht kon Bram toch de 10 ronden afmaken en vloog daarmee toch nog een super tijd van 57,17 seconden. De tweede vlucht was praktisch evengoed als de eerste vlucht (58,87 seconden), maar er werd een onterechte misser aangerekend. Op de Gopro van Bram was duidelijk te zien dat de jury zich van vliegtuig had vergist.

Aangezien er zondag slecht weer werd voorspeld, heeft de wedstrijdleiding geprobeerd om zaterdag zoveel mogelijk vluchten te maken. Als gevolg moesten we onze laatste vlucht in de schemer vliegen. De laatste 2 tijden van Bram waren 59,56 en 59,14 seconden. Zondag was het inderdaad slecht weer met veel regen, waardoor de vluchten niet hervat konden worden. De resultaten van Bram waren de zaterdag uitmuntend, waardoor hij uitgeroepen werd als winnaar in de klasse F3D pylon racing.

Top 3

  • 1ste plaats: Bram Lentjes (Pampa Modelfighters)
  • 2de plaats: Carlo Perrela (Italië, Europees kampioen 2017)
  • 3de plaats: Jiri Novotny (Tsjechië, wereldkampioen 2018)

Alle resultaten zijn de zien op de website: http://gas.eim.it/pylon

 

Tekst en foto’s: Wim Lentjes

 

LENTJES Wim F3D Modena 2019 395 LR 2

Wij gebruiken cookies op onze website voor de integratie van externe modules en om de gebruikservaring te verbeteren.
Als je dat niet wil, kun je deze weigeren. Mogelijk zijn dan niet alle functies van de website beschikbaar.