Op de Internationale wedstrijd modelvliegen in de categorie F3D Pylon Racing in Pålsboda (Zweden) behaalde Bram Lentjes opnieuw de 1ste plaats.

LR LEN F3D Zweden 2019 043 Team Lentjes (Bram en vader Wim) waren goed voorbereid voor deze tweede Internationale wedstrijd, waarbij Bram al op de eerste Internationale wedstrijd in Modena (Italië) een eerste plaats behaalde.

Vrijdag was de oefendag en het was al snel duidelijk dat de lage tempearturen zeker parten zouden spelen op deze wedstrijd. Het deelnemersveld was kleiner dan in Modena, maar het volledige Zweedse team dat zal deelemen aan de Wereldkampioenschappen in augustus 2019, was aanwezig. Met daarbij de meervoudige Europese Kampioen en junior Wereld kampioen.

Zaterdag ging de wedstrijd van start en Bram zette een mooie eerste tijd neer van 60,54 seconden. De volgende vluchten liepen steeds beter en in de 4de vlucht behaald Bram een super tijd van 57,73 seconden, wat ook de snelste tijd was van deze wedstrijd. In de 6de vlucht ging het mis, waarbij plotseling de motor stil viel in de vlucht. Na analyse bleek er vuil in de regelnaald van de carubator te zitten. De andere vluchten op zaterdag verliepen vlekkeloos met tijden onder de 60 seconden. Bram stond op het einde van deze eerste wedstrijddag 1ste maar zijn concurrenten zaten hem op zijn hielen.

Zondagochtend, koud, mistig en regenachtig. Zou alles nog zo goed zo goed lopen als de zaterdag? Bij de eerste vluchten hadden veel piloten grote problemen met het starten van de motoren. Hoe zou het bij team Lentjes gaan. Bram was aan de beurt….., de spanning liep op……, zou de motor starten…., en ja hoor de motor sloeg aan, de lancering was perfect en Bram zette opnieuw een formidable tijd neer. Bij de laatste vluchten liep de motor van Bram beduidend minder. Gelukkig bleef alles werken en zo behaalde Bram opnieuw een mooie welverdiende 1ste plaats.

Deze 2de Internationale wedstrijd was een goede oefenwedstrijd voor de komende Wereldkampioenschappen die dit jaar zullen plaatsvinden in Australië. Team Lentjes is goed voorbereid voor deze WK en zullen daar wedijveren met de top van de wereld.

Tekst en foto’s: Wim Lentjes