Snel-info
Kleurcode:
Oranje
Jets mogen NIET vliegen, anderen wel.
Uiterste voorzichtigheid geboden!
Laatste update: 20/05/2018
Kleurcode informatie

Grasmaaien:

Geen maaibeurten gepland.

Volgende vliegdagen:

  • wo 15 augustus : OLV Hemelvaart
  • do 1 november : Allerheiligen
  • vr 2 november : Allerzielen
Alle extra vliegdagen

Weersituatie op PMF:

09_Zagi_Demo_03_27mrt2010.jpg
Jets over Pampa 2010 (archief)

Foto's van alle edities sinds 2003 vind je in ons fotoalbum.

Een geslaagde twintigste editie

Airbus A-320De 20e editie van Jets over Pampa was een enorm succes! Het niveau van de toestellen en de piloten lag opnieuw een stukje hoger als het vorige jaar.

Ruim 4000 bezoekers kwamen genieten van om en bij de 250 prachtige straaljagers en de vliegkunsten van meer dan honderd piloten. Op zaterdag waren de weergoden ons goed gezind met een stralende zon. Enkel de crosswind maakte het de piloten niet bepaald makkelijk bij het landen. Zondag begon opnieuw goed maar enkele buien gooiden na de middag toch wat roet in het eten.

SR-71aWe waren dit jaar goed vertegenwoordigd in de media met een artikel in Het Belang Van Limburg, een interview bij studioTVL, en kwamen we in de nieuwsuitzendingen van VRT en TV Limburg op zondag 25 juli.
De reportage van de VRT kun je hier op deredactie.be bekijken.

De piloten kwamen zoals altijd voornamelijk uit België, Nederland, Duitsland, Engeland, Frankrijk en Luxemburg. Ook dit jaar was er opnieuw een delegatie piloten uit Noord-Europa van de partij, uit Zweden en Noorwegen. Cyprus was ook vertegenwoordigd door de piloot die logischerwijze de trofee voor verst komende piloot kreeg.

A-10 WarthogWe zien dat de schaalmodellen jaar na jaar groter en realistischer worden, iets wat we alleen maar kunnen toejuichen. Dit is ook onze toeschouwers niet ontgaan, die volop genieten van deze prachtig voorgevlogen jets.

Voornamelijk de 5,5 meter lange Victor bommenwerper met een gewicht van 71 kg, de duovlucht van twee prachtige SR-71a spionagetoestellen en de 'EasyJet' Airbus A-320 steelden de show. Uiteraard was er ook weer een behoorlijk aantal (snelle) sportjets aanwezig.

 

Het werd onze jury dit jaar niet makkelijk gemaakt, enerzijds was er de enorme hoeveelheid prachtige jets die ze moesten beoordelen, anderzijds stuurde de regen op zondag het vliegen wat in de war.

FoxUiteindelijk ging de eerste prijs en de wisseltrofee naar Ali Machinchy voor zijn demo met de Fox zwever op schaal 1:2, aangedreven met turbine. Het was de derde keer op rij dat hij de trofee wint, en mag hem dus definitief mee naar huis nemen.

Tot slot willen we als organisatie nog de piloten, de talrijke toeschouwers en onze hardwerkende medewerkers bedanken die Jets over Pampa 2010 tot dit enome succes hebben gemaakt!

Het verslag dat in VML Tijdingen verschijnt kun je hier ook als PDF downloaden.

 

Uitgereikte trofeeën & piloten top 5

T33De lijst met uitgereikte trofeeën en de top 5 van de beste piloten en toestellen vind je terug op deze pagina.

Deze lijst is opgesteld door een jury die op zondagnamiddag tijdens de show de toestellen en de vliegkunsten van de piloten heeft beoordeeld.

 

Foto's & film

De foto's van Jets over Pampa 2010 staan in ons fotoalbum.
Klik hier
om het album te openen.

Op vrijdag 23 juli maakten we ook al enkele foto's van de eerste jets die op ons terrein aankwamen. Die foto's vind je in dit album.

De film kun je hier bekijken, of op je digitale tv van Belgacom of Telenet.
Ga naar kanaal 408 bij Telenet of 350 bij Belgacom, druk op de rode knop, en kies achtereenvolgens: 'Onze TV' > Limburg > Houthalen-Helchteren > Verenigingen > Hobby > Jets over Pampa 2010.Jets over Pampa 2011

Mirage 2000Volgend jaar, in 2011, zal Jets over Pampa doorgaan tijdens het weekend van 23 en 24 juli. We hopen dat iedereen dan opnieuw van de partij is.

Alle informatie over de volgende editie verschijnt begin 2011 op onze website.Aan de piloten:
De inschrijvingsinformatie krijgen jullie via mail begin januari 2011. Deze verschijnt dan ook op onze website.
Jets over Pampa 2010 affiche