Knuffelvliegen 2019

Het knuffelvliegen gaat dit jaar door op zondag 22 september 2019 vanaf 10 uur.

Dit jaar is er opnieuw een fly-in (modelvliegshow) op zaterdag 21 september.
Klik hier voor alle info.

Op deze pagina vind je alle info over het knuffelvliegen.
Geïnteresseerde piloten vinden onderaan een link met info voor deel te nemen.

 

Voor de bezoekers en hun knuffels

Dit jaar organiseren we al voor de dertiende keer het 'Knuffelvliegen'.

Dit is een familiedag waarop alle kinderen hun knuffeldier of lievelingspop een luchtdoop kunnen laten maken in een echt modelvliegtuig. Tijdens de vorige edities bezorgden onze top-piloten elke keer ongeveer 500 knuffels én kinderen een onvergetelijk moment. De vliegtuigen kunnen ook loopings maken, maar enkel met toestemming van de kinderen!

Na de landing krijgt de knuffel natuurlijk ook een vliegbrevet als bewijs dat hij gevlogen heeft.

Iedereen is welkom, dus breng gerust je ouders, grootouders, vriendjes,... mee! Er worden strooibriefjes verspreid in de scholen in de buurt maar natuurlijk zijn alle andere kinderen zeker welkom, met hun knuffel uiteraard!

We voorzien randanimatie en een gezellige tent aan ons vliegveld voor een hapje en een drankje. In de loop van de namiddag zullen enkele van onze toestellen ook snoep droppen voor de kinderen. Dit is ook een ideale gelegenheid voor geïnteresseerden om kennis te maken met modelvliegen.

Deze knuffeldag zal doorgaan op zondag 22 september 2019 vanaf 10 uur op het veld van PMF, gelegen op het militair schietveld in Houthalen-Helchteren. De toegang en de vluchten zijn gratis. Het einde is voorzien rond 16u30.

We hopen er iets onvergetelijk van te maken, zowel voor de kinderen als de piloten die voor de verandering eens echte passagiers aan boord hebben.

Tot dan!

Routebeschrijving: klik hier

 

Foto's en verslagen van de vorige edities

Je kunt de foto's van de vorige keren bekijken via de volgende links:

Van sommige edities hebben we ook een uitgebreid verslag gemaakt, je kunt die hier lezen (pdf):

Deze verslagen verschenen ook in VML-tijdingen.

 

Voor de piloten

knuffel08 3We nodigen ook graag de piloten die de knuffels een luchtdoop willen komen geven. Als je interesse hebt om mee te vliegen, klik dan hier voor meer informatie over hoe je kan inschrijven.